dilluns, de gener 26, 2009

Oportunitat

La telefon mòbil sona, despenges i comences a parlar:

- Com estàs? Mira, ací estic enfeinat (...)

De sobte les paraules comencen a escoltar-se entretallades...

- No t'escolte, crec que no hi ha cober...

La conversa es talla. I no saps si és per culpa teua o per culpa del teu interlocutor. Tal vegada ha sigut culpa teua i has passat per alguna zona on no hi havia cobertura. Aleshores vénen els dubtes: Tornes a marcar el seu telèfon o esperes a que et torne la cridada? Potser pense que la conversa havia acabat i no cal tornar a cridar? Ja que, realment, ja us ho havíeu dit tot., no? Aleshores, cal donar el primer pas?

Finalment, no dubtes i decideixes prendre la iniciativa. Remarques el seu número i et respon una veu freda: "El telefon mòbil està apagat o fora de cobertura". I torna la segona tanda de dubtes: S'haurà quedat sense bateria? Tal vegada encara estarà sense cobertura? O li haurà passat alguna cosa...

I mentre et capfiques en totes aquestes qüestions, la melodia del teu mòbil comença a sonar. Aleshores, oblides les teues enrònies, despenges i tornes a reprendre la conversa perduda que fa uns minuts s'havia tallat, com si res hagués passat.

Quasi sempre hi ha una nova oportunitat.

dijous, de gener 22, 2009

Bufen bons vents

Després del marejol, després de la tempesta... comencen a bufar bons vents.

I des d'aquesta vora de La Ribera torne a escoltar veus de sirenes que em remoregen nous cants. Un rampell impetuós em demana que torne a arborar les veles de les paraules. I jo, servil, decidisc tornar a parlar de sirenes... perquè bufen bons vents i cal aprofitar.