dilluns, de febrer 20, 2012

La primavera valenciana, pense que ha arribat l'hora

Quasi mai hi ha un única causa que enceta una revolució. Aquesta és una d'aquelles sentències que més recorde de les classes d'història de l'Institut (del gran mestre Vicent Castell). Amb la perspectiva que ens ofereix el pas dels segles, el professor exposava les diferents causes que havien provocat les revolucions socials, polítiques, econòmiques. Ara que ja ha passat un bon grapat d'any d'aquelles classes, encara dubte si els protagonistes d'aquelles revolucions van arribar a ser conscients de les conseqüències de les seues vivències.

A hores d'ara vivim a la ciutat València uns fets dels quals desconeixem les conseqüències. Les protestes dels estudiants de l'IES Lluís Vives, i la desmesurada repressió policial està despertant consciències adormides i compromisos despistats. Tal vegada per la duresa i la brutalitat de la resposta policial davant uns estudiants que han decidit eixir al carrer a dir que hi ha prou.

Serà aquesta l'espurna que hi farà esclatar tot? A hores d'ara ho desconeguem. Però, el que si que ens queda ben clar és que hi estem vivint ofegats de factors que justifiquen una revolució (i a València d'una forma ben significativa): La crisi econòmica, els desficacis dels governants valencians, la pèrdua de la confiança en la justícia, la manipulació informativa dels mitjans públics, l'enfonsament de les entitats financeres pròpies que invertien en el nostre territori, la manca de signes d'identitat i cohesió social, el desprestigi de la cultura de l'esforç i el treball, l'oportunisme i l'engany com a factor d'èxit i per acabar d'adobar-ho: ara les retallades a la sanitat i l'educació pública... (la llista la podeu completar amb més coses que segur que vos venen al cap). Tots aquests factors han anat caient en un sac que tal vegada està apunt d'esclatar.

I han de ser ells, els joves, els estudiants, els que veuen davant seu com les esperances del progressisme són un miratge podrit. Ells no tenen la por dels treballadors, de les mares i pares, dels aturats.. ells tenen un altra por, la por del futur incert. I aquesta no angoixa, aquesta dóna ganes de lluitar.

Tal vegada és aquest el moment. El moment de l'espurna que apareix quan ja hi ha prou factors per fer esclatar la revolució. O tal vegada encara no és aquest el moment, i aquesta agosarada lluita dels xiquetes i xiquetes del IES Lluís Vives passarà a ser un factor més de la llarga llista que algun dia recolliran els llibres d'història. Però, estic segur que algun dia arribarà l'hora del cant a València.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I am rеally delighted to гead this webpаge poѕts which
consists of plenty of hеlpful data, thanks for proѵidіng such informatіon.


my website: www.bauklotz.tv

Anònim ha dit...

Hi there, I еnјoy reаding thrоugh your article.
I like to write a littlе comment to suрport
you.

My рage - Sfgate.Com

Anònim ha dit...

Right now it lοoks like Expгession Enginе is the best blogging рlatform available right now.
(fгom what I've read) Is that what you're usіng on your blog?


Also visit my web blοg - heatherwood.co

Jose Alexander ha dit...

Gracias, administrador del blog, por esta maravillosa publicación. Como muestra de gratitud por cómo mi esposa se salvó del síndrome de ovario poliquístico, el trastorno gastrointestinal y el herpes, decidí comunicarme con quienes aún padecen esto.
Mi esposa sufrió el síndrome del ovario poliquístico en el año 2013 y fue realmente duro y desgarrador para mí porque ella era mi todo y los síntomas eran terribles, siempre se quejaba de una menstruación abundante y siempre le costaba conciliar el sueño. Probamos varias terapias prescritas por nuestro neurólogo pero ninguna pudo curarla. Busqué una cura y vi un testimonio de alguien que se curó y tantos otros con problemas similares en el cuerpo, y me dejaron el contacto de este médico que tiene la cura para pcos. Nunca imaginé el síndrome de ovario poliquístico. no tiene una cura natural hasta que lo contacté y me aseguró que mi esposa estará bien. Obtuve el medicamento a base de hierbas que me recomendó y mi esposa lo usó y en un mes estaba completamente bien, incluso hasta este momento está tan llena de vida. sindrome de Ovario poliquistico. tiene una cura y tiene una cura a base de hierbas para el herpes, el VIH/SIDA, la diabetes, las enfermedades neurológicas, el cáncer, el dolor de espalda, la EPOC, el Parkinson y otras enfermedades. Puede visitar el sitio web del centro herbal Dr. Itua para leer más www.drituaherbalcenter.com o enviar un correo electrónico drituaherbalcenter@gmail.com sobre cómo obtener el medicamento. Gracias administrador por un blog tan informativo.