dimarts, de maig 20, 2008

Jugar en equip

El pròxim diumenge acaba la lliga de futbol sala del meu poble. I ha estat una de les millors lligues dels últims anys. Principalment des del punt de vista d'amics hem fet un grup amb moltes complicitats, som amics de molts anys, però aprofitant el fet de jugar cada cap de setmana ens hem reunit un poc més. Si jugàvem dissabte per dinar o per fer una picadeta abans si jugàvem aviat. I si jugàvem diumenge, per a esmorzar. A més, durant la setmana, en moltes ocasions, m'intercanviàvem correus electrònics on relatàvem la crònica del darrer partit o ens animàvem per al proper.

Aquest bon rotllo s'ha traslladat al camp, i s'ha convertit en solidaritat. El passat dissabte ens jugàvem la lliga i desprès de fer el ritual de "picadeta" abans del partit (jugàvem a les 15 hores) vam jugar un partit on tots vam córrer de valent. No tenim grans figures, però tenim clar que tots tenim que treballar i si el que tens al teu costat ho deixa tot al terreny de joc no tens altre remei que lluitar al seu costat. Tots ens hem contagiat d'aquest esperit de lluita.

Tot açò no sempre és garantia de bons resultats però així dóna gust anar a jugar a futbol cada cap de setmana. A l'ambient es respira ganes de lluitar i optimisme. No importa si marca un o l'altre, hi ha equip i això és nota. Jugar a futbol, anar a treballar, conviure amb altres persones sempre és millor si la gent del teu voltant comparteix amb tu idees semblants i sobretot si notes que comparteixes el desig d'avançar. Podria suportar-ho tot però mai podria viure a prop d'una persona que no té ganes de lluitar , de caminar endavant, de superar-se dia a dia, i creure que demà serà un dia millor que hui... quan em trobe amb una persona o amb un grup de persones que està malalt d'optimisme el que faig és baixar les defenses i deixar-me contagiar.

Per cert, i per tancar el tema del futbet. En aquest cas (no sempre passa) l'esforç ha tingut recompensa i segons ens informa VK hem sigut l'equip menys golejat (per tant ell tindrà el trofeu al porter amb menys gols) però també el més golejador de totes les categories de la lliga. I a més d0aquets premi moral estic segur que ben aviat ens deixarem pels plaers mundanals i farem una merescuda paella d'equip campió, una forma molt valenciana de celebrar el triomf al voltant d'un bon arròs i millor companyia!

3 comentaris:

Juli Capilla ha dit...

El futbol, qualsevol esport en equip, és una de les experiències més autèntiques, gratificants i sàvies dels humans. Hi ha, des del punt de vista antropològic, i psicològic, etc., molts aprenentatges. I, a més, és molt sa: t'oblides de tot!!!

No entenc -però respecte, només faltava- la gent que no fa esport. Jo sempre n'he fet, i procuraré fer-ne sempre que puga i el cos m'ho permeta.

Unknown ha dit...

Alejandro Dolina diu en el seu llibre Crónicas del ángel gris, diu el següent: "Un juga millor amb els seus amics. Ells seran generosos, l'ajudaran, el comprendran, l'encoratjaran i el perdonaran. Un equip de persones que es respecten i es volen és invencible. I si no ho és, val més compartir les derrotes amb els amics, que la victòria amb els estranys o els indesitjables”.

Anònim ha dit...

Treball en equip, lluita, cerveseta, rises,... això és el important. Dona igual qui guanya, qui dona més assistències (je, je..) o qui collons és el més lent, torpe de cara a gol o patan en defensa. Esforç, compromis i fer pinya. Que gran és l'esport, i encara que a vegades ho dubtes (amb raó), el futbol.