dissabte, de març 01, 2008

Que ens enamora

El tòpic diu que a un home se'l pot conquerir per l'estomac.

Si la frase la agafem al peu de la lletra podem caure en l'errada de considerar que l'art de la cuina es l'única matèria que una dona ha de controlar per assegurar-se l'èxit en els seus propòsits sentimentals. No obstant això, cal dir que som ja molts els homes que ens hem reivindicat en l'espai gastronòmic i hem assumit el paper de motor culinari de la casa (creació, mesura, precisió, composició, lectura -de receptes- i altres ingredients semblants fan de la cuina una activitat força engrescadora, almenys per mi).

Però també podem entendre la frase des del punt de vista més conceptual, i concloure que els homes tenim un estructura cerebral més elemental que les dones i per tant ens deixem dur més fàcilment pels estímuls bàsics, com el bon menjar. Això, a banda d'una realitat, és un fet de vegades positiu, però moltes vegades també resulta farragós.

Però tot açò venia per un dubte: Quines són les armes que pot emprar una dona per seduir a un home: el físic, una mirada, un gest... com ens han seduït a nosaltres? I amb paraules? Us han seduït amb paraules belles? Ens podem enamorar d'una dona que escriu textos que ens enganxen i que ens conquereixen? Estem enamorats d'ella o del seu geni literari? I si descobrim que el que ens ompli de plaer és poder gaudir de la seua genial capacitat per generar escrits que envaeixen tots els nostres sentits. Es pot conquerir a un home amb belles paraules? Jo no tinc dubtes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per descomptat! I a una dona també.

Anònim ha dit...

Si a casa ets tu el que cuines, solament me ve al cap una paraula: MARICÓ!!! Però que vol dir això?????? Dedicat a escriure, que ho fas molt bé, i deixa estar això de la cuines per a elles. Ara els homes, ens dediquem més a posar rentadores, planxar,... però cuinar!!! AIxò si que no!!!
I si, es pot conquistar amb paraules. Segur.